Deitistboxen

Om oss

Hos oss får du hjälp med din kost och hälsa av leg dietist. Alltid online, när det passar dig.

Vad är det för skillnad på en dietist och en kostrådgivare:

Dietister läser minst 180 poängs (3 år) universitetsutbildning där bland annat näringslära, fysiologi, livsmedelskemi, livsmedelskunskap, praktisk matlagning, psykologi, sjukdomslära och kostbehandling av sjukdomar ingår. Dietister är legitimerade av Socialstyrelsen.
Dietister är utbildade att kostbehandla olika sjukdomar och tillstånd, till exempel undernäring, diabetes, mag- och tarmsjukdomar, ätstörningar och allergier. Detta får inte kostrådgivare göra.

Kostrådgivare kan du bli efter en cirka 14 dagars utbildning och dietister har därmed en både bredare och mycket mer djupgående kunskap än kostrådgivare.

Du kan självklart få bra råd av en kunnig kostrådgivare, men om du behöver kostbehandling som kan se och förstå hela dig är det en kvalitetssäkring att vända dig till en legitimerad dietist.

Dietistboxen samarbetar gärna

Dietistboxen vill gärna synas i idrotts-, mat- och hälsosammanhang. Vill ni som idrottsförening eller annan organisation att vi håller föreläsning, är med på event eller bidrar med sponsring – kontakta oss!

Vill du vara återförsäljare av Dietistboxen? Kontakta oss enligt nedan kontaktuppgifter för samarbetsförfrågan.

Dietistboxens kunder är skyddade:

Dietistboxens leg. dietister är medlemmar i DRF. Dietistboxen följer Patientsäkerhetslag (2010:659) och registrerade hos IVO. Alla personuppgifter hanteras enligt GDPR och vi har tystnadsplikt. Dietistboxen använder ett av landstingen godkänt dokument- och journalsystem. Mailat resultat, kommunikation m.m. raderas efter och sparas endast i Journalsystemet.

Dietistboxen har de erforderliga företagsförsäkringar, försäkringar motsvarande kollektivavtal och ansvarsförsäkringar för behandling.

Dietistboxen följer svensk cookies & sekretesspolicy.

Fakta om Dietistboxen:

® Dietistboxen är ett registrerat varumärke och är registrerat hos Bolagsverket. © Dietistboxen äger rätten till all text på hemsidan, i formulär och kostdagbok med mera.

Dietistboxen är registrerade för F-skatt, moms och arbetsgivaravgifter hos Skatteverket. Dietistboxens Bankgiro är 760-0133.